De opdrachtgevers waren opzoek naar een kloppende indeling. Ze wilde graag alle hoeken van het huis zo optimaal mogelijk tot hun recht laten komen. Een indeling waarbij de kinderen een plek hebben om te spelen, waar ruimte is om heerlijk te koken en gezellig met vrienden en familie te kunnen dineren, maar ook een plek om in alle rust een kop koffie te kunnen drinken.

Een complete verbouwing

De indeling van het huis is compleet op de schop gegaan. Alle muren zijn van hun plaats geweest. Er is een grote stalen balk in het plafond geplaatst waardoor het mogelijk werd om het plafond door te laten lopen. Wij hebben gekozen voor drie openslaande deuren die zorgen voor fantastisch lichtinval van buiten en die ervoor zorgt dat de woonkamer met het seizoen mee kan verschuiven. In de zomer kunnen de openslaande deuren in het midden open waardoor er een mooie verbinding met buiten ontstaat. In de winter kan het zitgedeelte ruimer opgezet worden waardoor de buitenste twee deuren weer goed tot hun recht komen. Er is gekozen voor zwart beslag op alle deuren. Dit steekt op een nette manier af tegen het wit van de kozijnen en deuren.

Keuken

Door te kiezen voor een schuifdeur richting de keuken komt er ruimte voor een mooie leef keuken met kookeiland. De keuken vormt hiermee ook het centrale punt in het huis. Tijdens het koken heb je contact met beide hoeken van het huis en is ook de tuin goed in de gaten te houden. Iets wat de bewoners graag zagen in verband met twee opgroeiende peuters. Wij hebben gekozen voor een kookplaat in het kookeiland. Zo blijft het planfond vrij en heb je een mooie doorkijk vanaf de woonkamer. De rails boven het kookeiland en de eettafel verbindt beide elementen met elkaar en zorgt voor een heerlijke plek waar gekookt en gegeten kan worden. De raambekleding aan de voorkant van het huis bestaat uit zwarte jaloezieën. Zwart is de kleur die overal in het huis terug te vinden is. In de keuken zijn de handgrepen, gootsteen, Quooker en de ovens zwart.

In de speelhoek is gekozen voor een grote kastenwand. Deze wand is op maat gemaakt en zorgt voor veel opbergruimte. In het midden van de kast is een plaats gemaakt waar de kinderen heerlijk boekjes kunnen lezen.

Woonkamer

Aan de andere kant van het huis bevindt zich de woonkamer. Een heerlijke plek waar de bewoners rustig kunnen zitten, tv kunnen kijken en in alle rust een kop koffie kunnen drinken. Deze plek geeft rust omdat je niet tussen het speelgoed van de kinderen zit. Je kijkt er niet meer tegenaan wanneer je ‘s avonds na een lange dag werken lekker op de bank ploft. In de wand is een op maatgemaakte kast geplaatst waar de tv in opgehangen is. Door te kiezen voor een zwarte kleur valt de tv mooi weg.

Wij hebben ervoor gekozen om de trap een andere kleur te geven. Zwarte treden met witte spijlen. Dit geeft een strakke uitstraling passend bij de rest van het huis.

Slaapkamers

De slaapkamers van de kinderen hebben een rustige uitstraling. Voor de eerste slaapkamer is gekozen voor een donkerblauwe muur die mooi afsteekt tegen het wit met een eyecatcher van een lamp tegen de wand.

Voor de tweede kinderslaapkamer hebben wij gekozen voor een moderne bos kamer. Abstract bomenbehang dat nog jaren leuk blijft. Het steigerhouten bed maakt het gevoel van het slapen in een boomhut af en de bosdieren zijn overal op de muur terug te vinden. In deze kamer is gekozen voor een lamp met vogels.

Badkamer

De oude badkamer is doormiddel van twee schuifdeuren toegevoegd aan de masterbedroom. Waarin een ruime inloopkast geplaatst is. De slaapkamer blijft hierdoor rustig en ruim. Ook hier komen de zwarte elementen weer goed tot hun recht.

De opdrachtgevers hadden duidelijke wensen voor de badkamer. Een dubbele douche, een bad voor de kinderen, dubbele wastafels een toilet en daarnaast opbergruimte voor handdoeken. Na enige tijd puzzelen is er een prachtig ontwerp tot stand gekomen. De badkamer is voorzien van alle luxe die een jong gezin nodig heeft.